Начало Бокс Фюри признава, че е изял голям бой от Джошуа по време на спаринг

Фюри признава, че е изял голям бой от Джошуа по време на спаринг

Фюри признава, че е изял голям бой от Джошуа по време на спаринг
0

Тайсън Фюри (34:1:1) направи изненадващо признание, че в ранните години на своята кариера е изял здрав бой от Антъни Джошуа (28:3) по време на спаринг, говорейки по темата пред BBC Radio.

Той споделя, че през 2010 г. двамата с „Ей Джей“ се срещнали в боксов клуб „Finchley“. По онова време „Циганския крал“ е с натрупан актив от 11:0, докато бъдещият олимпийски шампион все още се състезава на национално ниво.

Той беше доста добър, ако трябва да съм честен. Помислих си, че трябва да го карам по-леко, защото е само аматьор и няма да иска да се боксираме отново, ако вляза лудо. Тогава той ме нападна, вкара ми два удара, после още един ляв и се подхлъзнах. Още си мислех, че не е чак толкова добър и пак го карах внимателно. И тогава ме фрасна с тежък десен ъпъркът в брадата. Ако брадичката ми беше слаба, като на Дейвид Прайс, сигурно щеше да ме нокаутира за месец“, споделя Фюри в едно свое интервю от 2020 г., което мина под радара в онзи период заради пандемията от COVID-19.

Към днешна дата двамата са считани за едни от най-добрите бойци в света, въпреки факта, че отстъпиха пред Олександър Усик. Във Великобритания феновете продължават да таят надежда, че ще ги видим официално очи в очи на ринга, за да стане ясно кой от двамата е №1 на своето поколение на „острова“.