Начало Бокс Лопес даде 8 рунда на Ломаченко
0

Лопес даде 8 рунда на Ломаченко

Лопес даде 8 рунда на Ломаченко
0

Теофимо Лопес се изхвърли в прогнозите си за евентуален мач с Василий Ломаченко за обединяване на титлите в лека категория.

Двубоят беше предвиден за 30 май в Ню Йорк, но заради пандемията от коронавирус беше отменен и се очаква да му бъде насрочена друга дата. 22-годишният Лопес участва в разговор на живо с фенове в Reddid.com, където коментира срещата с „Матрицата“, а един от най-често задаваните въпроси беше колко рунда, според него, ще издържи украинецът.

Снимка: БТА

„Обикновено, когато съм на лагер… трябва да кажа, че няма да издържи повече от 8 рунда. Когато съм в подготовка и виждам как се справям можете да ме питате и ще ви кажа колко дълго ще продължи. За Ричард Коми казах, че няма да е повече от 6. Затова сега ще кажа, че няма да има повече от 8 рунда“, заяви Лопес.

Американецът заяви, че двамата с Ломаченко имат сходни цел и път до момента, но това в никакъв случай не го кара да се възхищава на съперника си.

Снимка: БТА

„Може да се каже, че имаме една и съща цел. Той иска да е неоспорим шампион, никога не го е правил. Опитва се да добави още постижения към резюмето си. Не мога да кажа, че му се възхищавам, защото не е така. Но разбирам позицията му, тъй като е към края на пътя си и иска да си тръгне с гръм. Със сигурност ще влезе в „Залата на славата“, но иска хубав финал. Умира да вземе и моя пояс. Аз пък съм на ръба да направя големи неща, да напиша историята, неоспорим шампион на 22 години. Ще му откъсна главата, закани се Теофимо Лопес.