Начало Бокс Майк Тайсън се завръща!
0

Майк Тайсън се завръща!

Майк Тайсън се завръща!
0

Боксовата икона Майк Тайсън е готов да се завърне на ринга след 15-годишно прекъсване!

„Динозавъра“, който през юни ще навърши 54 години, разкри, че тренира за участие в 4-рундов демонстративен двубой. За последно Тайсън се боксира през юни 2005 г., когато загуби от Кевин Макбрайт, но сега е решен отново да се качи между въжетата, като вече е започнал подготовка за това. По време на разговор с рапъра T. I. в Instagram, „Железния Майк“ обяви, че вече прави кардио тренировки, тренира с тежести и отработва боксови комбинации на „лапи“.

„От една седмица блъскам лапите. Беше малко трудно, тялото ми ме боли от толкова работа. Тренирам, опитвам се да се върна в ринга. Мисля, че ще направя демонстративни мачове и ще вляза във форма. Искам да ходя на фитнес и да вляза във форма, да мога да се боксирам 3 или 4 рунда в демонстративни двубои за благотворителност. Няколко такива, да изкарам малко пари, да помогна на бездомните и пострадалите от наркотици копелета като мен“, каза Тайсън.

Той разкри и как протичат тренировките му за тези демонстративни двубои.

„Правя по два часа кардио, след това съм на велоергометъра и бягащата пътека за около час, после работя с малки тежести – 300, 250 повторения. След това денят ми започва с боксови неща, около 30 минути тренирам на лапи, лека-полека влизам във форма. Започвам да подреждам и комбинациите си. Боли ме, имам чувството, че са ме спукали от бой“.