Начало Бокс Майката на Де Ла Оя го е пердашила по балкански

Майката на Де Ла Оя го е пердашила по балкански

Майката на Де Ла Оя го е пердашила по балкански
0

Документалният филм за Оскар Де Ла Оя – „Златното момче“, официално тръгне по стрийминг платформата HBO MAX, за да разкаже историята на един от най-великите боксьори на всички времена. Още в първия епизод става ясно, че майка му го е пердашила по балкански.

Оскар разказва една случка от детството си, в която играе футбол в двора, когато топката излиза на пътя, а той хуква по нея, докато една кола едва не го прегазва. Сесилия Де Ла Оя тича към мястото на инцидента и вместо да го прегърне тя започва да го налага за наказание, както би постъпила всяка една майка от родните географски ширини. Или поне онези, които възпитаваха децата си в края на миналия век.

Бъдещият олимпийски шампион признава, че подобни моменти са били често срещано явление в дома му и това го е белязало за цял живот. Той дори е достигнал етап, в който приема наказанието коравосърдечно, като се затваря вътре в себе си, но в последствие е усетил тежестта от натрупаните негативни емоции.

Може би именно суровото възпитание е причината в последствие Оскар Де Ла Оя да спечели олимпийското злато и да се превърне в един от най-богатите и успешни спортисти на планетата. За съжаление обаче Сесилия не доживява, за да види триумфа на сина си, тъй като загива през октомври 1990 г.