Начало Бокс Мани Пакиао го може и на 40! Защити пояса на WBA

Мани Пакиао го може и на 40! Защити пояса на WBA

Мани Пакиао го може и на 40! Защити пояса на WBA
0

Филипинската боксова легенда Мани Пакиао продължава да е във върхова форма. Тази сутрин той успешно направи защитата на титлата си от полусредна категория в Световната боксова асоциация (WBA).

40-годишният шампион се качи на ринга в Лас Вегас срещу американеца Ейдриън Броунър, а това бе първият голям боксов мач за годината.  „Пакмен“ стигна до успеха след изиграването на всичките 12 рунда, а накрая съдиите единодушно му присъдиха победата (117-111, 116-112, 116-112). И тя бе съвсем заслужена!

Пакиао през цялия мач контролираше темпото и бе далеч по-агресивният от двамата. Всъщност, целта на Броунър като че ли бе именно да не допусне нокаут и преждевременно прекратяване на срещата. 29-годишният американец заложи на отбранителна тактика, като през цялото време се опитваше да държи филипинеца на дистанция.

Броунър имаше два кризистни момента, от които успя да се измъкне все пак. Първият бе в 7 рунд, когато световният шампион в 8 различни категории най-накрая успя да скъси дистанцията, притисна го до въжетата на три пъти и започна да му налага мощни крошета и ъперкъти. Броунър се спаси само от изтичащото време и почивката между рундовете, в която успя да вземе въздух и да се фокусира отново.

Другият екстремен момент за него бе в 9 рунд. Публиката в Лас Вегас изпадва във възторг, когато Пакиао му нанесе последователно ляв прав и после десен удар. Това отне баланса на американеца и той залитна. По чудо обаче Броунър не падна, а се задържа на краката си прав. Срещата до края продължи абсолютно идентчино на всеки от рундовете – филипинецът бе много по-подвижен, имаше много повече въздух, играеше постоянно и с крака, и с ръце, атакуваше и нанасяше повече удари на противника си, а Броунър се бранеше и опитваше да държи средна дистанция. Когато изтече последната секунда 29-годишният американец вдигна победоносно ръце, сякаш от щастие, че е изръжал срещу един безспорен и много голям шампион.

За Мани Пакиао, който паказа страхотна физическа форма на 40 години и че е задържал качеството на своите технични умения, това бе 61-ва победа (61-7-2). Броунър не се намира в добра серия, като вече има две загуби и един равен в последните си три мача (33-4-1).

Това бе и първи мач на Пакиао от две години насам в Лас Вегас, както и първи след завоюването на титлата на WBA през юли 2018-та срещу Лукас Матисе.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.