Начало Борба Премии по 50 000 лева за Тайбе Юсеин и Петър Касабов

Премии по 50 000 лева за Тайбе Юсеин и Петър Касабов

Премии по 50 000 лева за Тайбе Юсеин и Петър Касабов
0

Успешният тандем в българската борба Тайбе Юсейн и Петър Касабов бе възнаграден с парични премии за постиженията им през 2018 г. Двамата получиха чекове от по 50 000 лева от Министърът на младежта и спорта и Българският спортен тотализатор.

През миналата година Юсеин стана единствената родна състезателка с две титли – световна и европейска, в олимпийски спорт. Заслужено тя бе определена за „Най-добър спортист на България“,  а за номер 1 сред треньорите бе отличен нейният наставник Петър Касабов.

Двамата получиха паричните си премии по време на официалната церемония на „Нощта на шампионите“, която бе организирана за четвърта поредна година.  На събитието бяха наградени най-изявените спортисти и треньори на България за 2018 г. и раздадени бонуси на обща стойност 215 000 лева в 7 категории.

Още един представител на борбата бе отличен. В категория „Млад спортист №1 на България до 23 години“ за 2018 г. победител е Биляна Дудова. Сребърната медалистка от Световното първенство по борба и носителка на европейска титла получи премия от 10 000 лева.

По време на церемонията министър Кралев връчи най-високото държавно отличие в областта на спорта „Венец на победителя“ на 9-има заслужили спортисти, треньори и дейци. Сред тях бяха и Норайр Нурикян, Валентин Райчев и Янко Русев.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.