Начало Бокс Мениджърът на Кобрата: Може да се бие с Джошуа в римски амфитеатър
0

Мениджърът на Кобрата: Може да се бие с Джошуа в римски амфитеатър

Мениджърът на Кобрата: Може да се бие с Джошуа в римски амфитеатър
0

Мениджърът на Кубрат Пулев – Ивайло Гоцев, коментира пред ESPN очакваната битка със световния шампион Антъни Джошуа.

Двубоят бе планиран да се проведе на стадиона на Тотнъм в Лондон, а датата два пъти бе променяна заради пандемията от коронавирус. Британските власти се надяват, че провеждането на боксови вечери в страната ще бъде възможно от юли без зрители, а промоутърът на Джошуа Еди Хърн нарече изиграването на този двубой пред затворени врати „екстремна възможност“.

Гоцев обяви, че срещата може да се проведе в римския амфитеатър в град Пула, Хърватия.

Двата екипа си дадохме четири седмици, за да търсим ново място за битка, ако ситуацията и мерките за борба с коронавируса в Англия не се променят. Обсъждаме Хърватия. В Пула има уникален римски амфитеатър и ние активно преговаряме за това място“, каза импресариото пред ESPN.

„Харесваме този вариант, защото това е центърът на континента. Самата арена предразполага да превърне мача в уникално събитие на нашето време. Ще има и възможност за настаняване на зрители, като се вземат предвид мерките за сигурност.

​Нуждаем се от двустранно споразумение. Искаме условията да бъдат взаимно изгодни. Двубоят няма да е в България, защото Джошуа няма да се съгласи. Той искаше да се боксира у дома, но форсмажорните обстоятелства наложиха корекции. Кубрат обаче беше готов да се бие в родината на Джошуа“, допълни Гоцев.