Начало Бокс Милър оправда допинг скандала с инжекция стволови клетки

Милър оправда допинг скандала с инжекция стволови клетки

Милър оправда допинг скандала с инжекция стволови клетки
0

Американският боксьор от тежката категория – Джарел Милър, рязко обърна курса и сподели, че положителните допинг тестове от миналата година са следствие на лечение със стволови клетки.

Милър трябваше да се бие срещу Антъни Джошуа в Ню Йорк миналата година, но през април „Голямото бебе“ даде три положителни допинг проби за различни забранени субстанции. Неговото място бе заето от Анди Руис, който написа история на 1-ви юни.

Снимка: БТА

Сегашното изказване на Милър е в абсолютно противоречие със самопризнанията, които американецът даде миналата година.

Сега, близо година по-късно, Милър заяви, че никога не е взимал забранени вещества и че положителната допинг проба е благодарение на инжекция стволови клетки.

„Почнах да тренирам още от януари, исках да се подготвя добре за Джошуа“, разказа пред британско издание Милър.

„Бях участник в VADA (Доброволно анти-допингова агенция) и отидох да видя техен специалист, който ми бе препоръчан от тях.

„Имах контузия в лакътя, която ме тревожеше от доста време и бях решил, че искам да съм на 100% за този мач. Разгледахме различни варианти и се спряхме на лечение със стволови клетки.

„Техните лечебни свойства са много силни и малко след това дадох положителни тестове за всички онези субстанции“, добави Милър, който не се е бил от края на 2018-та.

През април 2019-та в пробите на боксьора бяха намерени следи от еритропоетин  (използва се за по-бърза доставка на кислород към мускулите, което ги прави по-издръжливи), кардарин (андрогенен рецептор спомагащ за по-бързото горене на мазнини) и соматотропин (хормон на растежа).