Начало Бокс Момче с нужда от трансплантация нокаутира шампион по бокс

Момче с нужда от трансплантация нокаутира шампион по бокс

Момче с нужда от трансплантация нокаутира шампион по бокс
0

Малкият Дайти МакГабан обра овациите на публиката на боксова галавечер в Белфаст, Северна Ирландия. Тригодишното момче нокаутира бронзовия медалист от Пекин 2008 и Лондон 2012 – Пади Барнс.

МакГабан се ражда с проблеми и има нужда от трансплантация на сърце.

Малчуганът получи много любов от феновете на бокса в Белфаст, а най-вече по време на „мача“ му с местния шампион Барнс. След като нанесе няколко чудесни удара с лявата ръка, прати професионалния боксьор на пода и спечели с нокаут. Дайти получи грамота за участието си на галавечерта.

Миналата година редица именити бойци се включиха в благотворителен маратон, който целеше събиране на средства за трансплантацията на момчето. Кампанията продължава.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.