Начало Бокс Мохамед Али спря Даниел Асенов към финала в Самсун
0

Мохамед Али спря Даниел Асенов към финала в Самсун

Мохамед Али спря Даниел Асенов към финала в Самсун
0

Европейският шампион по бокс в категория до 52 кг Даниел Асенов загуби полуфиналния сблъсък с Мохамед Али от Великобритания.

По този начин българинът пропусна отлична възможност да се класира за финала в категорията и да получи директна виза за Олимпийските игри в Рио де Жанейро през лятото.

Асенов ще има още един шанс за участие в Бразилия.

Той ще се изправи срещу Брендан Ървин от Ирландия в мач за бронзовия медал на турнира. Победителят от двубоя също ще спечели квота за Игрите в Рио през август.

По-рано през деня Станимира Петрова се класира за финал и спечели първа квота за страната ни от олимпийския квалификационен турнир в Самсун, Турция.

Другата ни състезателка Светлана Каменова отпадна на полуфиналите в категория до 60 кг и не успя да спечели виза за Рио 2016.

Тя загуби по точки от италианката Ирма Теста. Така Светлана Каменова не успя да спечели виза за Рио 2016, тъй като само финалистите в категориите получават право да се боксират на летните Олимпийски игри.

Мачът между българката и италианката бе изключително оспорван, но в крайна сметка за победител по точки бе обявена Тесла.