Начало Бокс Мунгуя към „Канело“: Вече съм готов за теб

Мунгуя към „Канело“: Вече съм готов за теб

Мунгуя към „Канело“: Вече съм готов за теб
0

Джайме Мунгуя (43:0) официално се превърна в основния конкурент за царската корона в суперсредна категория, след като нокаутира Джон Райдър (32:7) в рамките на 9 рунда при сблъсъка им във Финикс. Това му даде основание, за да предизвика Саул Алварез (60:2:2), който отдавна се доказа, като най-добрия боксьор в дивизията, събирайки всички значими колани върху кръста си.

Миналият път просто размахвах юмруци, като откачен, но сега таймингът ми е по-добър. Дори е перфектен. Вярвам, че ще стане страхотна битка с „Канело“ за всички ни. Искаме най-добрия на 76 кг. и очакваме да го получим. Винаги е хубаво да си смирен и честен с феновете си, Страхотна мотивация е, когато някой не вярва в теб. Искам да им давам подобни отговори с велики боеве, защото сега съм готов“, каза 27-годишният мексиканец пред Boxing Scene.

В момента дивизията изобилства от изгряващи млади таланти, които искат да изградят имената си върху плещите на легенда от ранга на Алварез. Сред тях са Давид Бенавидез (28:0), Кристина Мбили (26:0), Давид Морел (10:0) и Ослейс Иглесиас (9:0), но на този етап шампионът все още не си е избрал противник, така че чакаме.