Начало Бокс Мурат Гасиев се завръща на ринга

Мурат Гасиев се завръща на ринга

Мурат Гасиев се завръща на ринга
0

Мурат Гасиев, който е бивш световен шампион в тежка категория на професионалния бокс, се очаква да се завърне през август!

Това разкри наставникът на боксьора – Виталий Сланов.

„Имаме два варианта за следващ двубой. Той е планиран за август в Обединени арабски емирства или Сърбия“, уточни наставникът пред руската информационна агенция „ТАСС“, цитиран от „Boxing Scene“.

Гасиев е извън ринга от 22 юли миналата година, когато победи германеца Михаел Валиш с технически нокаут в четвъртия рунд.

През 2021 година Гасиев трябваше да се бие срещу украинския претендент Андрей Руденко, но битката беше отменена. През последните няколко години 28-годишният Гасиев е много неактивен.

След като обедини титлите на WBA, IBF в полутежка категория, нанасяйки първо поражение в професионалната кариера на Юниел Дортикос през февруари 2018 г., той загуби и двата пояса пет месеца по-късно с поражение с решение срещу Олександър Усик във финалния двубой на турнира в полутежка категория на Световните боксови супер серии.

Поради контузии и правни проблеми Гасиев не беше активен от юли 2018 г. до октомври 2020 г., когато руският ударник направи своя дебют в тежка категория. Тогава той нокаутира Нури Сефери в първия рунд, а успехът над Валиш е последният за него до момента и втори при най-тежките!

Мурат Гасиев има общ баланс от 28 победи (21 с нокаут) и само едно поражение – от настоящия властелин на тежка категория и бивш такъв в полутежка – Олександър Усик!