Ивендър Холифилд сподели, че ако се стигне до трети сблъсък на ринга между него и Майк Тайсън, то той ще използва същата тактика, която му помогна да спечели предходните два сблъсъка срещу „Динозавъра“.

Винаги обичам да тръгвам напред. Всички си мислеха, че ще бягам от Майк. Исках да знае, че няма да ходя никъде. Това беше голямата тактика“, разкри той пред боксьовия медиен гуру Майк Костело.

„Воина“ победи на 2 пъти Тайсън в двете среши по-между им до момента – първо през 1996 г., а след това през 1997 г., като вторият мач ще се запомни с отхапаното му ухо, заради което Тайсън беше дисквалифициран.

Чувствах, че имам по-бързи ръце от Майк, както и обхват. Ударих го няколко пъти, а когато удариш боксьор, той се променя. Дори Майк казва, че „всеки има план докато не бъде ударен“. Аз съм от тези бойци, които са поемали няколко добри удари, но продължават“ , добави още Холифилд.

Холифилд, който е единственият боксьор в историята на тежка категория, който става четирикратен световен шампион, сподели още подробности около срещите си с Тайсън.

„…Майк не удряше много, защото съперниците му се пазеха. Осъзнах, че мен ще ме удари, но трябва да му отвърна. Изкуството на играта е да разбере, че е избрал грешния съперник, защото ще трябва да се потруди повече от мен.

Аз вече знаех, че ще отправя последния удар и когато той стигне до ъгъла на ринга, исках да мисли за това колко силно ще го ударя. Не исках аз да отстъпвам и да мисля как той ще ме удари. Трябва да го натиснеш и да го биеш.

Майк обичаше да удря съперниците си в тялото, но не обичаше да се случва на него. Обикновено боксьорите правят това, което не искат да се случва на тях. Знаех, че ако го удрям в тялото, ще го забавям“, завърши легендата в тежка категория в професионалния бокс.

Припомняме, че Ивендър Холифилд обяви своето връщане на ринга. Преди дни и  Майк Тайсън разкри, че се завръща, за да участва в демонстративен двубой. Малко по-късно стана ясно, че Тайсън ще спори с Шанън Бригс на ринга, а дали няма да видим и трети сблъсък между „Динозавъра“ и Холифилд, предстои да разберем!