Начало Бокс Националите ни по бокс предизвикаха еуфория в училище

Националите ни по бокс предизвикаха еуфория в училище

Националите ни по бокс предизвикаха еуфория в училище
0

Огромен интерес, множество въпроси и желание за снимки предизвика визитата на част от националния ни отбор във 2 СУ „Акад. Емилиян Станев“.

Старши треньорът на представителния ни тим по бокс Жоел Арате и състезателите Йордан Ернандес и Хавиер Ибаниес гостуваха специално, за да разкажат на учениците как се чувстват в България. Поканата към тях бе отправена по повод участие в Националния конкурс „Куба – близка и далечна“.

„В конферентната зала на училището се проведе интервю – беседа, където учениците от 11.б клас и техният преподавател по испански език – Силвия Софиянска, имаха възможността да зададат своите въпроси. Гостите споделиха впечатления от живота си в България, обсъдиха приликите и разликите между двата народа, както и пътя на професионалния спортист и треньор като кариерна възможност.

Във физкултурния салон пък се проведе демонстрация, която включваше треньорски практики и спаринг. Въодушевени, учениците имаха възможността да направят основни движения в бокса заедно със спортистите и да се насладят на спортната еуфория“, информираха от 2 СУ “Акад. Емилиян Станев”.