Начало Бокс Над 160 състезатели от 40 клуба се пускат на държавното по бокс за юноши

Над 160 състезатели от 40 клуба се пускат на държавното по бокс за юноши

Над 160 състезатели от 40 клуба се пускат на държавното по бокс за юноши
0
Благоевград е домакин на дъжавното лично и отборно първенство по бокс за юноши, което е и кръг от надпреварата за купа „България“. В шампионата участват 164 състезатели от около 40 клуба в страната, съобщи за БТА от името на организаторите и домакините отец Андон Шавулев – председател на боксовия клуб Пирин в Благоевград, на който е основател и където продължава да е и треньор.

„Сред тях са всички млади надежди на българския бокс, участват и състезатели на новообразувани клубове. Организацията на един шампионат не е лека работа, но пътеките вече са извървяни и необходимото е направено с подкрепата на община Благоевград, общинското предприятие „Спортни имоти“ и доброжелателите на бокса от града“, каза отец Шавулев.

Първенството в зала „Скаптопара“ откри председателят на Общинския съвет в Благоевград Радослав Тасков. Благоевград за пореден път е домакин на сериозна спортна проява и това според него е признание за усилията на общината да създава условия за развитието на спорта в града. Той благодари на отец Шавулев, на представителите на боксов клуб „Пирин“ и всички техни колеги в града за това, което правят за развитието на бокса. Това според Тасков е и причина Благоевград да получава домакинството на престижни спортни прояви като този държавен шампионат, след който тук скоро ще се състои още една боксова надпревара от по-висок ранг.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.