Начало Бокс Наградиха Кирил Милов и Севда Асенова на „Гала на шампионите“

Наградиха Кирил Милов и Севда Асенова на „Гала на шампионите“

Наградиха Кирил Милов и Севда Асенова на „Гала на шампионите“
0

Министерството на младежта и спорта награди най-успешните спортисти и треньори за 2022 г. със статуетки и парични премии на обща стойност 160 000 лева на церемонията „Гала на шампионите“.

В категория „Спортист на България 2022 г.“ бяха отличени 6 състезатели. Алберт Попов, заел престижното девето място в слалома на Зимните олимпийски игри в Пекин и четвърто в слалома на Световната купа в Куршевел, Франция;

Александър Везенков, който направи много силен сезон с националния отбор на България и клубния си тим „Олимпиакос“ и бе избран в идеалната петица на Евролигата;

Ангел Русев – европейски шампион по вдигане на тежести;

Кирил Милов – сребърен медалист от Световното първенство по борба и европейски шампион;

Севда Асенова – европейска шампионка по бокс и бронзова медалистка от световното първенство;

Стилияна Николова – бронзова медалистка от световно първенство по художествена гимнастика в многобоя и носителка на три сребърни отличия.

За „Отбор на България 2022 г.“ бе определен ансамбълът по художествена гимнастика в състав Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Маргарита Василева, Камелия Петрова и Радина Томова.

Ансамбълът триумфира със световната титла в многобоя и на съчетанието с три ленти и две топки в София и заслужи олимпийска квота за Париж 2024.

тагове: