Начало Бокс Нарочиха световна шампионка по бокс за мъж

Нарочиха световна шампионка по бокс за мъж

Нарочиха световна шампионка по бокс за мъж
0

Бившата световна шампионка в тежка категория и настояща такава в супер средна – Алехандра Хименес (13-0-1), бе нападната публично от своя бивша опонентка, че е мъж и няма право да се бие при жените.

Американката Карлет Еуел, която губи от мексиканската шампионка през 2017 г., избухна по адрес на Хименес с нападките, че тя всъщност е била „той“.

Преди няколко дни 32-годишната Алехандра спечели поясите на WBC и WBO в супер средна категория, побеждавайки Франчън Крюс-Дезърн. Вместо да се радва на спокойствие, името на Хименес бавно се превръща в разгорещена тема отвъд океана.

„Била съм се с Алехандра преди години“, заяви Еуел вчера.

„Тя звучи като мъж и има мъжки черти. Според нас е претърпяла операция за смяна на пола. Ако това е истина, то изглежда няма какво да се направи относно това може ли да се състезава при жените“, допълни Карлет Еуел.

Карлет Еуел

Съмненията на Еуел бяха потвърдени и от последната жертва на Хименес – Франчъз Крюс-Дезърн:

„Има доста смущаващи и подозрителни неща около последния ми мач и опонент. Скоро ще дам повече подробности“.

По-късно Еуел актуализира становището си:

„Намерих това, което търсех. Да, Алехандра е родена МЪЖ и после е станала ЖЕНА“, написа боксьорката.

„С Франчън бяхме прави. И двете казахме, че на 04.01.2017 г. аз съм се била с мъж за титлата в тежка категория на WBC. Първоначалната дата за мача между Хименес и Крюс-Дезърн е била отложена, защото е имала проблеми с визата и документите. Тя е родена МЪЖ!

„Трябвало им е време да пресметнат колко килограми да свали и как ще се променят хормоните ѝ, за да няма проблеми със здравето. Обзалагам се, че отборът ѝ е знаел за това. Както и Световния Боксов Съвет (WBC). Но всички си мълчат, защото искат да направят мач между Алехандра и Клариса Шийлдс“, завърши Еуел.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.