Начало Бокс WBC отмени наказанието на Дилиън Уайт

WBC отмени наказанието на Дилиън Уайт

WBC отмени наказанието на Дилиън Уайт
0

Световният Боксов Съвет (WBC) официално обяви, че отменя наказанието, което наложи над британеца Дилиън Уайт преди няколко месеца.

31-годишният Уайт трябваше да се бие с Дионтей Уайлдър през 2020 г., след като защити статута си на задължителен претендент за пояса на американеца. Уайт обаче бе въвлечен в сериозен допинг скандал през лятото, когато стана ясно, че Анти-допинговата агенция на Обединеното Кралство е намерила забранени вещества в теста на Уайт.

Проблемът се разрази дни след победата му над Оскар Ривас, която го циментира като временен световен шампион на WBC.

Процесът по изясняването обаче продължи прекалено дълго време и през есента WBC лиши Дилиън Уайт от правото му да се бие с Уайлдър. Въпреки че това наказание вече не е валидно, Уайт отново ще трябва да чака до 2021 г., за да получи мач за златно-зеления пояс.

Това е така, защото всеки световен шампион има по една задължителна защита на година, а Фюри вече е окупирал тази за предстоящата 2020-та. Именно такова бе нареждането на WBC, когато стовари наказанието си върху Уайт.

Снимка: БТА

Уайт, който без никакво съмнение е един от топ боксьорите в дивизията, е част от „Matchroom Boxing“. Там, разбира се, е и Антъни Джошуа, но той също има задължителни защити срещу Кубрат Пулев и Олександър Усик.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.