Начало Бокс WBC направи Тайсън Фюри претендент номер едно за Уайлдър

WBC направи Тайсън Фюри претендент номер едно за Уайлдър

WBC направи Тайсън Фюри претендент номер едно за Уайлдър
0

Бившият световен шампион в тежка категория – Тайсън Фюри (29-0-1), официално зае мястото на Дилиън Уайт (26-1) на задължителен претендент за колана на WBC в тежка категория.

Снимка: БТА

Това обяви самият президент на Световния боксов съвет – Маурисио Сюлейман.

31-годишният Уайт бе със статут на претендент номер едно от 2017-та, но мач с шампиона Уайлдър така и не бе проведен. За пръв път Уайт си спечели това право след победата си над Робърт Хелениус в Кардиф през 2017 г.

В този период „Бронзовия бомбардировач“ се би с Бърмейн Стивърн, Луис Ортис, Тайсън Фюри, Доминик Бризийл и след няколко седмици отново Луис Ортис.

Снимка: БТА

За последно Уайт се би през лятото, побеждавайки Оскар Ривас в Лондон. Проблемите за него дойдоха след срещата, когато в една от допинг пробите му бяха намерени забранени субстанции, но и до ден днешен „B“ пробата на боксьора не е отворена.

Въпреки че официално Дилиън Уайт не е наказан, Сюлейман сподели, че неговият шампионски мач ще дойде през 2021 г. срещу тогавашния шампион.

Снимка: БТА

„Срещнахме се с Дилиън и неговия щаб и в момента тече разследване от наша страна и от страна на Анти-допинговата агенция на Обединеното кралство“, заяви Сюлейман.

„Решихме мачът между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър, който е насрочен за февруари 2020 г. да бъде задължителната защита през тази година.

Следващата задължителна защита е насрочена за 2021-ва. Ако името на Дилиън Уайт бъде изчистено и всичко се нареди, той ще се бие за пояса тогава“, разясни президентът на организацията.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.