Начало Бокс WBC защити Тайсън Фюри, 8 години грозят шампиона

WBC защити Тайсън Фюри, 8 години грозят шампиона

WBC защити Тайсън Фюри, 8 години грозят шампиона
0

Президентът на Световния боксов съвет (WBC) – Маурисио Сюлейман, изказа публично своята подкрепа към новия шампион на организацията – Тайсън Фюри.

Британецът бе обвинен в опит за измама на допинг тест преди две години. След като спечели първите си световни титли през 2015 г., Фюри отново се намираше в подобна схема. Тогава „Краля на циганите“ даде положителна проба за няколко забранени вещества, сред които кокаин и нандролон.

Снимка: БТА

Според британския фермер Мартин Керфут, хора на Тайсън са му обещали 25 000 британски лири, ако той излъже, че ги е снабдил със заразено месо, което да бъде обвинено за наличието на нандролон. Припомняме, че през 2018 г. Саул Алварес също обвини заразено месо и му бе наложена 6-месечна забрана да се боксира.

Когато през 2018 г. Фюри трябваше да получи своя лиценз обратно, той и Анти-допинговата агенция на Обединеното кралство се споразумяха за двугодишно наказание с минала дата.

Ако 31-годишният хегемон в тежка категория бъде намерен за виновен, той ще получи 8-годишно наказание от британската анти-допинговата агенция.

Снимка: БТА

От WBC обаче подкрепиха шампиона си, споделяйки че вярват повече на него, отколкото на човек, който вече е излъгал един път.

„Аз лично предпочитам да вярвам на Тайсън, отколкото на някой, който вече е излъгал с цел финансова изгода“, заяви Маурисио Сюлейман.

twitter.com

„Този човек, който твърди, че е приел парите и е излъгал, трябва да бъде подсъдим. Особено когато е чакал 5 години, за да си признае.

„Също така, по това време Фюри е нямал нищо общо с WBC, срещата му с Кличко не бе за нашия колан, така че този случай няма да повлияе на това той да е световният шампион в тежка категория на WBC“, сподели мексиканският боксов президент.