Начало Бокс WBC може да гласува Джошуа-Уайлдър при едно условие

WBC може да гласува Джошуа-Уайлдър при едно условие

WBC може да гласува Джошуа-Уайлдър при едно условие
0

Президентът на Световният боксов съвет (WBC) – Маурисио Сюлейман призна, че боксовото тяло може да гласува провеждането на мач между световните шампиони Антъни Джошуа (22-0-0) и Дионтей Уайлдър (40-0-1), но това би се случило само при изричното желание на американеца.

Миналият петък борда на WBC излезе със съобщение, че подкрепя моментален реванш между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри, което според Еди Хърн поставя евентуален сблъсък за обединяване на дивизията под голяма въпросителна.

„Мач между Уайлдър и Джошуа ще бъде нещо, което всеки иска. За съжаление, това трябваше да се финализира през септември. Не искам да обявявам и обещавам нищо, но ако нещо зависи от WBC, то ще бъде свършено.

Когато има искане за двубой за обединяване на титлите, ще го обмислим. Засега сме гласували само провеждането на реванш между Фюри и Уайлдър. Първата седмица на януари ще има повече яснота.

До този момент не сме получили нищо от Дионтей Уайлдър“, заяви Сюлейман.

Той коментира и ситуацията с задължителната защита на златно-зеления колан:

twitter.com

„На 22 декември Доминик Бризийл (претендент номер 1) и Дилън Уайт (държи сребърния колан на WBC) имат мачове. До 23 декември всичко е хипотези. Но според регламента на WBC, следващия мач за титлата е между Уайлдър и Фюри“, завърши мексиканеца.

twitter.com