Начало Бокс Нова загуба от Фюри ще коства кариерата на Уайлдър

Нова загуба от Фюри ще коства кариерата на Уайлдър

Нова загуба от Фюри ще коства кариерата на Уайлдър
0

Бившият шампион на WBC в тежка категория – Дионтей Уайлдър, получи предупреждение от неочаквано място.

Американецът, който бе прегазен от Тайсън Фюри през февруари, бе предупреден от президентът на WBC – Маурисио Сюлейман, че третия мач с британеца ще бъде не само за зелено-златния колан, но и за бъдещето си като профи боксьор.

Embed from Getty Images

„Бронзовия бомбардировач“ бе на шампион на Световния боксов съвет в продължение на 5 години, но „Краля на циганите“ спечели реванша и така двамата ще се срещнат за трети и най-вероятно финален път.

Трилогията трябваше да се състои в средата на юли, но коронавирус пандемията отложи сблъсъка за късна есен.

„Не съм сигурен, че 19-ти юли беше реална дата за третия мач между Фюри и Уайлдър“, сподели мексиканският президент на WBC.

Снимка: БГНЕС

„Струваше ми се прекалено прибързано от страна на Уайлдър. Трябваше да започне подготвителен лагер доста бързо, след като бе нокаутиран по такъв начин.

„Първо трябва да се възстанови психически. Той бе непобеден и изведнъж БУМ! Това не се преглъща лесно. Но си мисля, че отлагането на двубоя ще бъде в негова полза. Дионтей е войн, той е чудовище на ринга.

„Коничната на майка му и здравословното състояние на дъщеря му го изградиха като изключително силен характер. Той е горделив човек и знае, че загуби.

„Той вече е губил, но ако не победи Фюри, с кариерата му ще е свършено“, добави Сюлейман.