Начало Бокс IBF отхвърли искането на Кобрата за мач с Руис

IBF отхвърли искането на Кобрата за мач с Руис

IBF отхвърли искането на Кобрата за мач с Руис
0

Международната федерация по бокс (IBF) не е уважила петицията на Кубрат Пулев за незабавен мач за световната титла срещу Анди Руис-младши.

Прието е обаче искането на Руис и мениджъра на Антъни Джошуа – Еди Хърн за отлагане на официалната защита. Основна уважителна причина за отказа е обявеният реванш между Джошуа и Руис, който ще се състои на 7 декември в Саудитска Арабия.

От „IBF“ намекнали на Еди Хърн, че няма да чакат още дълго за подписването на договора за реванша и ще отнемат титлата на Руис, за да направят мач за вакантния колан при свръхтежките. Решаваща се оказала намесата на няколко от богатите саудитски фамилии, които осигурили 100 млн. долара за реванша между Руис и Джошуа.

Много е вероятно след двубоя на 7 декември  да се стигне до мач с Пулев, който от доста време е първи претендент за световната титла на „IBF“.

Източник:„24 часа“

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".