Начало Бокс Андрю Малоуни: Аз съм истинският шампион (ВИДЕО)

Андрю Малоуни: Аз съм истинският шампион (ВИДЕО)

Андрю Малоуни: Аз съм истинският шампион (ВИДЕО)
0

Съвсем очаквано и разбираемо, австралиецът Андрю Малоуни не бе никак доволен след края на шампионския си двубой срещу Джошуа Франко.

Двамата се изправиха в мач-реванш, който бе главен подгряващ сблъсък на Терънс Кроуфорд и Кел Брук в Лас Вегас. Срещата продължи едва два рунда, тъй като дясното око на шампиона Франко се затвори напълно от тежките попадения на претендента.

Въпреки това, Малоуни не бе провъзгласен за шампион, защото реферът на мача обяви затварянето на окото на Франко като резултат от удар с глава. Близо 30-минутни видео повторения не намериха доказателство за подобен сценарий, но въпреки това срещата бе обявена за „Несъстояла се“.

„Отборът на Франко не спира да ми говори глупости за последния мач“, заяви ядосаният Малоуни след края на двубоя.

„Той обаче е в историята. Тази вечер той не ме докосна. Затворих му окото с 5о леви прави, не с глава. Още в първия рунд видях, че след един мой удар окото му се поду и не спрях да го налагам.

„Не мога да повярвам, че ми отнеха титлата. Скъсах се да тренирам последните 4 месеца, бях далече от семейството ми и всичко това само за да ми открадната победата.

„Не знам как Джошуа може да носи пояса и да се нарича световен шампион. Аз съм истинският шампион“, допълни австраиецът.