Начало Бокс Класика в жанра: Дионтей Уайлдър – Тайсън Фюри 1 (Пълен запис)

Класика в жанра: Дионтей Уайлдър – Тайсън Фюри 1 (Пълен запис)

Класика в жанра: Дионтей Уайлдър – Тайсън Фюри 1 (Пълен запис)
0

Спортните събития са кът в последните седмици и за съжаление нещата може и да не се подобрят скоро.

Но във време на пандемия спортът далеч не е най-важното нещо, за което да се притесняваме. Липсата на каквито и да е културни или спортни мероприятия и изолация вкъщи е чудесна възможност да се насладите на някой класики от близкото или далечно минало.

След като преди няколко дни ви припомнихме тази класическа битка, сега е ред да сменим дисциплината и да се върнем 16 месеца назад към 1-ви декември 2018 г.

В Лос Анджелис един срещу друг за пръв път застанаха шампионът на WBC – Дионтей Уайлдър и претендент номер 1 – Тайсън Фюри.

Обявяването на сблъсъка предизвика неистова радост у феновете на бокса, а самият факт, че двамата се съгласиха да се бият може да бъде сравнено като цъфтящо красиво цвете насред бунището.

Спорт, който тотално е обладан от промоутърски интереси и телевизионни права, изведнъж отново противопостави най-добрия срещу най-добрия. Нещо позабравено в последните десетилетия не само в тежката категория, а като цяло в бокса.

Битката между Уайлдър и Фюри не разочарова като изпълнение, боксови умения и тежки удари, а относно крайния резултат – всеки има свое собствено мнение.

БЕЗ КОМЕНТАР

КОМЕНТАР НА АНГЛИЙСКИ