Начало Бокс Част 2: Най-запомнящите се победи на Тайсън Фюри (ВИДЕО)

Част 2: Най-запомнящите се победи на Тайсън Фюри (ВИДЕО)

Част 2: Най-запомнящите се победи на Тайсън Фюри (ВИДЕО)
0

Днес продължаваме с втората част на Топ 3 от най-паметните победи на световния шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри.

ЧАСТ 1

Дионтей Уайлдър (40-0), 2018 г.

Да, в този мач нямаше победител, но тази среща ще остане сред най-запомнящите се мачове на британеца. Фюри не спечели пояса, но според мнозина единствената причина за това бе съдийското решение. Мачът срещу световния шампион бе първото истинско предизвикателство за Тайсън от доста години насам. Той се бе завърна само преди няколко месеца и след две подгряващи срещи отиде на гости на непобедения Дионтей Уайлдър. Въпреки продължителното отсъствие от голямата сцена, Фюри доказа за пореден път господарството си на ринга и невероятния интелект, който го направи едно от най-големите имена на нашето време.

Ото Валин (20-0), 2019 г.

Това бе втората среща на Фюри след като той подписа с Top Rank и ESPN. Ото Валин със сигурност не беше най-известното име и изборът му за съперник приличаше по-скоро на някакъв цирк, отколкото на сериозен мч от тежка категория. 28-годишният швед нямаше загуба, но той и никога не се бе бил срещу някой, който да има и половината качества на „Краля на циганите“. Приказките за лесен мач обаче бързо отидоха в кошчето за боклук, тъй като Валин отвори две ужасяващи аркади на Фюри. Британецът изгуби доста кръв и трябваше да се измъква от ситуация, в която не бе попадал никога преди.

Дионтей Уайлдър (42-0-1), 2020 г.

След победата над Валин, отново бе ред за мач с Уайлдър. Двамата си бяха обещали реванш, който просто се протака малко повече от необходимото. Но и това време дойде. Уайлдър бе сочен за фаворит, имайки предвид последната си победа над Луис Ортис. В САЩ боксовите „специалисти“ се осланяха на факта, че Фюри се бе измъкнал едвам-едвам срещу Валин и само един удар от страна на американеца ще отвори отново аркадата. Фюри обаче шокира всички и вместо да чака, пренесе битката в двора на Уайлдър. Тайсън бе качил близо 9 килограма от последния си мач с Валин, а в края на 2019 г. смени и треньора си, а комбинацията от тези две неща се оказа повече от успешна за Тайсън Фюри, който във втори пореден мач изцяло доминира над Дионтей Уайлдър.