Бившият шампион на UFC в две дивизии Даниел Кормие използва свободното си време по време на коронавирус пандемията, за да помогне на следващото поколение спортисти на САЩ.  Ди Си, който е започнал кариерата си със свободна борба, е главен треньор на гимназистите борци от „Gilroy High School“ в Калифорния, но изглежда това не е достатъчно за него в опитите му да помогне за развитието на младите спортисти.

От скоро той работи с платформата за видео разговори „Taki“ и заедно събират средства, за да помогнат на младите спортисти да са по-добри не само на тепиха, но и в училище и след това в колежа. Кормие изнася семинара посредством видео платформата, а експерти в други области правят същото за тях.

„Тези онлайн семинари наистина са добри. Снощи имахме 745 деца, които се учеха не само на техники в борбата, но и на уроци от училище. Радвам се, че мога да помогна на децата, които не са от моя отбор. Те са от цялата страна и се опитваме да ги насочим в правилната посока“, заяви Кормие пред MMAjunkie Radio.

Чрез апликацията на „Таki“ бившият хегемон при най-тежките в UFC продава персонализирани съобщения с пожелания за рожден ден, мотивационни речи и други за цена от по 100 долара, а събраните средства отиват за развитието на платформата, която учи децата на различни умения.

„Правя по 10 такива видео обръщения всеки месец и се радвам, че хората ги купуват, защото така помагат за развитието на малчуганите„, добави Ди Си.