Начало Бокс Никарагуа – боксовият център на света
0

Никарагуа – боксовият център на света

Никарагуа – боксовият център на света
0

В условията на пандемия от коронавирус и спрени спортни събития по целия свят, тази събота Никарагуа ще привлече вниманието боксовата общественост на цялата планета.

След повече от месец без никакви събития, столицата на централноамериканската държава Манагуа ще бъде домакин на професионална гала-вечер, съобщиха от ESPN. В картата за шоуто има 8 двубоя, а основен е сблъсъкът между Робин Самора (15-7) и Рамиро Бланко (18-7-3) в лека категория.

Според местните власти, в Никарагуа има само 10 случая на заразени с COVID-19, като поне 8 от тях са се разболели извън територията на страната, а другите двама са били в контакт с един от тях. Смъртните случаи, по официални данни, са 2.

„Тук, в Никарагуа, няма карантина. Правителството и здравното министерство положиха огромни усилия пандемията да не вилнее из страната. Като допълнителна мярка, ще помолим феновете, които не са заедно на мача, да стоят на метър разстояние един от друг. Официалните лица, докторите и треньорите, разбира се, ще носят маски и гумени ръкавици. Имахме късмет, че има само отделни случаи, но всички трябва да работим и затова полагаме усилия. Като промоутърска компания ние носим отговорността за осигуряването на безопасни условия за всички фенове, дошли на събитието, ще измерваме температурата на участниците, феновете и официалните лица, ще има алкохолни гелове, сапуни, вода за миене, здравето на всички ще бъде приоритет“, коментира Росендо „Буфало“ Алварес, организатор на събитието, пред ESPN.