Начало Бокс Нов сериозен удар по финала между Бриедис и Дортикос

Нов сериозен удар по финала между Бриедис и Дортикос

Нов сериозен удар по финала между Бриедис и Дортикос
0

Дългоочакваната финална среща на турнира в полутежка категория на Световните боксови супер серии претърпя нов удар по имиджа си.

Двубоят между Майрис Бриедис (26-1) и Юниер Дортикос (24-1) трябваше да постави три от четирите световни колана на линия, но сега положението е коренно различно.

Снимка: БТА

Бриедис, който спечели пояса на Световната Боксова Организация (WBO) в полуфинала срещу поляка Кристоф Гловацки (31-2), бе лишен от нея и така тя се оказа вакантна. Причината за това е факта, че латвиецът бе задължен да даде незабавен реванш на Гловацки, който загуби по изключително скандален начин.

Бриедис обаче предпочете да продължи по план с мача срещу 33-годишния Дортикос и това е накарало WBO да лиши Бриедис от званието световен шампион. От Световния Боксов Съвет (WBC) предприеха същата стъпка преди няколко месеца, вадейки златно-зеления колан от уравнението Бриедис – Гловацки.

В момента титлата на WBC също е вакантна, като именно Гловацки е претендент номер едно за нея. Дортикос е носител на пояса на IBF и ако всичко продължи по план, то това ще бъде динствения световен приз, заложен във финалния мач.

Всичко това се случва 20 дни преди самата среща, която бе насрочена за 14-ти декември в Рига.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.