Начало Бокс Отново финансови проблеми при Световните боксови супер серии

Отново финансови проблеми при Световните боксови супер серии

Отново финансови проблеми при Световните боксови супер серии
0

Нова порция черни облаци са надвиснали над главите на братята Зауерланд, които организират турнира Световни боксови супер серии (WBSS).

След като преди време бившият световен шампион на IBF в супер лека категория – Иван Баранчик, отказа да участва в турнира заради неизплатен хонорар, сега същото стори шампиона на WBA – Реджис Прогрейс (24-0).

Непобеденият американец е финалист в турнира в супер лека категория и трябваше да се изправи срещу носителя на титлата на IBF – Джош Тейлър (15-0). Прогрейс и неговият промоутър Лу ДиБела са завели съдебно дело срещу WBSS и една от главните компании, която стой зад състезанието. Освен това, те са заявили, че боксьорът няма да участва на финала, а причините за решението им са неспазени обещания и неизплатени хонорари, които е трябвало да бъдат преведени в сметката на 30-годишния атлет.

Прогрейс е трябвало да получи сумата от 700 000 долара за достигането си на финал, а победителят измежду него и Тейлър щеше да грабне допълнителни $ 1 300 000.

Отговорът на организаторите на турнира не закъсня.

„Всички боксьори, които участват в Световните боксови супер серии са сключили справедливи договори касаещи тяхното участие при нас. Реджис Прогрейс също е един от тях и ние ценим сътрудничеството с него.

Внесеният иск срещу нас е напълно неоснователен и не се позовава на истински факти. Отричаме да сме нарушавали точки от договора ни.

С нетърпение очакваме предстоящия финал между Реджис Прогрейс и Джош Тейлър и сме сигурни, че той ще се превърне в истинско зрелище.

WBSS ще защити турнира срещу всякакви опити за намеса на трети страни и ако трябва ще използваме всички налични юридически сили, с които разполагаме“.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.