Начало ММА ММА се бори за място на Олимпийските игри
0

ММА се бори за място на Олимпийските игри

ММА се бори за място на Олимпийските игри
0

Президентът на Международната федерация по смесени бойни изкуства Керит Браун не се е отказал от намерението си да извоюва на спорта олимпийско признание.

В момента IMMAF има заведена жалба срещу решение на Световната антидопингова организация, като изходът от делото няма да попречи на Браун да се бори, категоричен е самият той. Възражението е във връзка с отказа на WADA да приеме ММА, като изслушването по него е насрочено за 4 септември. Ако смесените бойни изкуства попаднат под шапката на антидопинговата организация, то следващата стъпка е присъединяване към Глобалната асоциация на международните спортни федерации, което би отворило вратата към признаването на ММА за олимпийски спорт.

„Ще продължим да опитваме. Знаем, че сме прави и заслужаваме да бъдем на Олимпийските игри, рано или късно. Организациите трябва да са прозрачни и да носят отговорност, а новите федерации и организации трябва да ръководят спортовете си професионално. Тези, които предпочетат да изберат стария начин, трябва много да внимават“, каза Браун, който е бронзов медалист в джудото от Олимпийските игри в Лос Анджелис през 1984 г.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.