Начало Бокс Новият шампион Джейкъбс иска Канело (ВИДЕО)

Новият шампион Джейкъбс иска Канело (ВИДЕО)

Новият шампион Джейкъбс иска Канело (ВИДЕО)
0

Даниел Джейкъбс (35-2-0) е новият шампион на IBF в средна категория, след като в събота вечер грабна овакантената титла след победа над украинеца Сергей Деревянченко (12-1-0) с 2:1 съдийски гласа.

Мачът се проведе в „Медисън Скуер Гардън“ в Ню Йорк, родния град на 31-годишния Джейкъбс, който имаше подкрепата на голяма част от феновете в залата.

Така благодарение на новата си спечелена титла, Джейкъбс ще може да се нареди на опашката за голям мач с другия нов шампион в средната категория – Саул „Канело“ Алварес – шампионът на WBC.

В момента рижавият мексиканец е в подготвителен лагер за следващия си мач срещу Роки Филдинг, а датата на двубоя е 15 декември.

Иначе Джейкъбс стигна до победата над Деревянченко по малко спорен начин, защото разделеното съдийско мнение без никакви проблеми можеше да отиде в другата посока, заради равностойния двубой като цяло.

Що се отнася до титлата на IBF в средна категория, тя бе овакантена от Генади Головкин през лятото, когато 36-годишния казахстанец отказа да защитава титлата си срещу Сергей Деревянченко, който бе претендент номер 1. Вместо това, Головкин чакаше все още реванш с Алварес, който само преди седмици бе наказан да не се състезава 6 месеца.

В крайна сметка Головкин предпочете да направи мач с Ванес Мирторисян през май месец и това му решение в крайна сметка му костваше титлата.

А ето и какво каза Джейкъбс след срещата си събота вечер:

„Просто искам да докажа на хората, че аз съм най-добрият в средната категория. Искам да се бия с Канело в следващия ми мач. Свалям шапка на Сергей, защото бе изключително труден съперник.

Лесно е да се каже, че еди кой си е най-добрият, но искам да се замислите колко много боксьори го казват, а всъщност си избират противниците много внимателно и правят пародийни мачове. За да бъдеш на върха, трябда да побеждаваш топ конкурентите, както аз направих тази вечер със Сергей“, сподели новият шампион.