Начало Бокс Питър Фюри: Пулев би затруднил всеки от дивизията в тази си форма

Питър Фюри: Пулев би затруднил всеки от дивизията в тази си форма

Питър Фюри: Пулев би затруднил всеки от дивизията в тази си форма
0

Бащата на Хюи Фюри (21-2-0) – Питър Фюри, който е и негов треньор, се изказа ласкаво за 37-годишния Кубрат Пулев, който в събота победи с единодушно съдийско решение англичанина в зала „Арена Армеец“.

24-годишния Фюри заслужено загуби, а голяма част боксовите фенове и експерти от острова останаха силно разочаровани от представянето на Фюри и липсата на план „Б“ след аркадата в началото на мача.

Питър Фюри обаче е на мнение, че негативните коментари по адрес на сина му са леко преувеличени и той публично го защити в един от профилите си в социалните мрежи:

twitter.com

„Хюи влезе в мача контузен и се би като равен с равен с Пулев. Беше ли свален? Загуби ли с нокаут? Единият съдия даде разлика от само два рунда. Реферът ни предупреди, че може да прекъсне двубоя, защото „не може да вижда“. При тези обстоятелства е малко трудно да спре Пулев, не мислите ли? Той даде най-доброто от себе си в тези обстоятелства.

Това далеч не беше най-доброто му представяне, но такива мачове са полезни за бъдещето му. Пулев много умно търсеше аркадата, защото знаеше за нея.

Пулев би затруднил всеки един от тежката категория с тази си форма. Ако раната не се беше отворила, нещата можеше и да са различни, защото началото беше доста обещаващо за Хюи.

Ленъкс Люис стана професионалист на 24 и загуби мачове с нокаут в първия рунд. Кличко има четири поражения с нокаут. И двамата са сред най-големите легенди на спорта. На Хюи малко не му достигна във втори много важен и тежък мач. Бъдещето му е светло“, бяха част от думите на Питър Фюри, който в края на 2015 г. бе в ъгъла на Тайсън Фюри, когато „Кралят на циганите“ тотално надигра Владимир Кличко.