Начало Бокс Ново 20 – Джо Сандърс ще се изправи срещу германец

Ново 20 – Джо Сандърс ще се изправи срещу германец

Ново 20 – Джо Сандърс ще се изправи срещу германец
0

Бившият световен шампион на Световната Боксова Организация (WBO) в средна категория – Били Джо Сандърс (27-0-0) ще спори с Шефат Исуфи (27-3-2) за вакантната титла на WBO в супер средна категория.

Тази новина идва малко изненадващо, защото в края на миналия месец организацията нареди провеждането на двубой между Сандърс и Деметриус Андраде за световната титла в средна категория.

Среюата между Сандърс и Исуфи ще се проведе на 13 април в „SSE Arena“ в Лондон.

През декември ‘Превъзходния’ се завърна на ринга след едногодишно, побеждавайки Чарлз Адаму. Исуфи, който в последния си мач защити интерконтиненталната титла на WBO в супер средна категория, за пръв път в кариерата си ще спори за световна титла.

Ето какво сподели и 29-годишният британец за възможността да стане световен шампион в две категории:

„Отваря ми се чудесна възможност. Постоянно чувам слухове, че Андраде ще се подложи на операция на рамото, а и разпределението на хонорара не беше съвсем наред.

Ако спечеля този колан, ще имам шанс да предизвикам ‘Super’ шампиона на WBA в супер средна категория – Калъм Смит. Исуфи се е боксирал в лека тежка и полутежка категория в миналото, той е голямо момче. Ще трябва да изиграя перфектен мач от дефанзивна гледна точка“, каза Сандърс, който миналата година бе лишен от титлата, която в момента е собственост на Деметриус Андраде.

 

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.