Начало Бокс Официално: Дилиън Уайт срещу Александър Поветкин

Официално: Дилиън Уайт срещу Александър Поветкин

Официално: Дилиън Уайт срещу Александър Поветкин
0

Сблъсъкът ще се проведе в Манчестър, Англия през май

Дилиън Уайт ще защитава колана на временен шампион на Световния боксов съвет (WBC) в „тежка“ категория срещу срещу Александър Поветкин. Сблъсъкът между двамата ще се проведе на 2 май в Манчестър, съобщиха от Sportal.bg.

Британецът има баланс от 27 победи (18 с нокаут) и 1 загуба (от Антъни Джошуа). За последно 31-годишният боксьор победи Мариуш Вах на 7 декември в Саудитска Арабия.

Александър Поветкин от своя страна е с баланс от 35 победи (24 с нокаут), 2 загуби (от Антъни Джошуа и Владимир Кличко) и 1 равенство.

„Много се радвам, че ще се боксирам с Дилиън Уайт. Отдавна водим разговори за този мач, но досега все за нещо не можехме да се разберем. Дилиън е добър, силен боксьор. Ще бъде интересно да се срещнем. Не искам да правя гръмки изявления, но аз винаги излизам на ринга с мисълта само за победа. Мога да обещая, че на 2 май зрителите ще видят красив бокс“, коментира Поветкин.

Сблъсъкът се очаква да бъде много интригуващ с оглед на факта, че двамата са много близо един до друг в авторитетната боксова ранглиста на сайта boxrec.com. Уайт е на 6 позиция, а Поветкин е 7-и.