Начало Бокс Поветкин беше изписан за домашно лечение

Поветкин беше изписан за домашно лечение

Поветкин беше изписан за домашно лечение
0

Александър Поветкин вече се лекува у дома си от коронавирусната инфекция. Това съобщи промоутърът на руснака – Андрей Рябински.

Днес Саша беше изписан от болницата и прехвърлен за домашно лечение. Лекарите оценяват състоянието му като стабилно. Той се чувства добре, но със сигурност ще му отнеме време, за да се възстанови напълно. Мисля, че ще бъде възможно да започне физическа подготовка не по-рано от две до три седмици“,  разкри Рябински, цитиран от fight-bg.com.

Припомняме, че най-високо ранкираният руски боксьор в тежка категория в професионалния бокс беше диагностициран преди дни с COVID-19. По-късно той бе изпратен в изолация в московска клиника, за да се лекува, но явно състоянието му се е подобрило.

Руският боксьор трябваше да се изправи срещу Дилиън Уайт следващия месец, но двубоят им беше отложен за 2021 г. заради състоянието му.

Поветкин разби Уайт в петия рунд в първия сблъсък между тях на ринга, провел се на 22 август в тренировъчния лагер на „Matchroom“ в Брентуд, Англия. Освен успеха, руснакът спечели и временната титла на WBC.