Начало Бокс Официално: Пулев срещу Букър на 9 ноември в Калифорния

Официално: Пулев срещу Букър на 9 ноември в Калифорния

Официално: Пулев срещу Букър на 9 ноември в Калифорния
7

Кобрата не знаеше, че Букър е влизал в затвора.

Кубрат Пулев ще се завърне на ринга на 9 ноември във Фресно, Калифорния. Той ще се бие с бившия затворник Райдъл Букър. Новината съобщи самият той в „жива“ връзка за БНТ от Чикаго.

„Чувствам се перфектно, отлично. Всичко е супер. Ще имам мач на 9 ноември в Калифорния. Здрав съм, което е най-важното. Не знам много за него. Добър боксьор е. Добър рекорд.. изобщо, никой не е за подценяване. Няколко боксьори отказаха, но това е фактически съперникът, който ще излезе срещу мен на галавечерта“ , заяви Кобрата.

Райдъл Букър

Пулев не знаеше, че опонентът му е влизал в затвора. (Райдъл Букър е бил зад решетките от 9 септември 2005 г. до 9 август 2017 г. за притежание с намерение за доставка на 1 килограм кокаин.)

„Не знаех, че е лежал в затвора, но това не играе някаква роля. Може би ще бъде по-съхранен откъм живот. Този мач е изключително важен, защото ако загубя няма да има мач за световна титла. Всеки един мач от тук нататък ми е мач за световна титла и решаващ. Вече всичко е ок с комисията. Ще се радвам да победя и да донеса още една победа на себе си и на България“ , добави най-добрият български професионален боксьор.

Пулев говори и за евентуален бъдещ мач за световна титла и доколко това е възможно да се осъществи.

„Смятам, че в началото на първата половина на следващата година, мач за световната титла трябва да има“ , увери той.

Преди дни треньорът на Кубрат – Ули Вегнер бе освободен от „Зауерланд“.

„С Ули Вегнер продължаваме да работим. Крайно време беше и той да приключи със „Зауерланд“, защото там просто самата енергия е такава и хората са друг тип. Ние продължаваме да работим. Той е един от големите специалисти в света и се е доказал не един път и пред мен също. Смятам, че ще жънем успехи с него“ , завърши родния боксьор.

Вегнер ще бъде в ъгъла на Пулев и за битката между него и Букър. Тя ще е подгряваща за галадвубоя на вечерта на 9 ноември между Джамел Херинг и Ламонт Роуч. Всички мачове ще се играят на стадиона в калифорнийския град Фресно, който се ползва предимно за бейзбол.

Последният мач на Пулев пък беше през март, когато победи румънеца Богдан Дину. Българинът залага статута си на задължителен претендент за световната титла на IBF. Победителят от този сблъсък трябва да се бие с победителя от реванша за световните титли, противопоставящ Анди Руис и Антъни Джошуа. Евентуалният сблъсък за титлата на IBF трябва да се проведе до края на май 2020 г.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".