Начало Бокс Окончателно: Мач на Кобрата с Кличко или Джошуа ще ИМА!
0

Окончателно: Мач на Кобрата с Кличко или Джошуа ще ИМА!

Окончателно: Мач на Кобрата с Кличко или Джошуа ще ИМА!
0

Край на всякакви интерпретации по темата дали може да има мач на Кубрат Пулев с победителя от битката между Антъни Джошуа и Владимир Кличко беше сложен днес от най-високо ниво. Кобрата трябва да се бие с някого от двамата за пояса на световен шампион на IBF и новината дойде лично от президента на федерацията.

В последните дни, предимно в български медии, се появиха напълно недостоверни информации, че българинът може да се бие с Дейвид Хей, вместо с Кличко или Джошуа, както и че някой друг може да го изпревари по неясни причини за бой с британеца или украинеца.

Затова президентът на IBF Линдзи И. Тъкър сложи точка на всякакви спекулации по темата и разкри какво точно ще се случи и каква е единствената причина, която би оставила Кобрата далеч от подобен мач.

„Антъни Джошуа дойде при нас и помоли за бой с Ерик Молина през декември, ние казахме, че няма проблем, но само при условие, че победителят впоследствие ще се бие с Пулев. По-късно стана това с унифицирането на коланите в двете версии, затова ще трябва да се изчака и следващият мач на Джошуа, който е с Кличко.“

„Но окончателното е, че който и да победи в тази битка между двамата, ще трябва да се бие с Пулев веднага след това. Това е задължителен мач, от който няма мърдане. Единствената възможност българинът да не участва в този мач, е да се откаже сам. Тогава вече следващият в ранглистата ще го замести. Това е Дейвид Хей“, заяви Линдзи И. Тъкър.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.