Начало Бокс Оскар Валдес с труден дебют в новата категория

Оскар Валдес с труден дебют в новата категория

Оскар Валдес с труден дебют в новата категория
0

Непобеденият Оскар Валдес се справи с Адам Лопес в 7 рунда при дебюта си в категория „супер перо“. Бившият световен шампион при по-леките изпита големи трудности, като във втория рунд дори бе пратен в нокдаун.

Лопес замени в последния момент Андрес Гутиерес, който звучно се провали на кантара.

Очакванията бяха за протоколен мач, но се получи много здрава и мъжка битка. Валдес извоюва победата в последните секунди на седмия рунд. Анализаторите определиха решението като прибързано, защото Лопес навярно щеше да издържи до края на частта. Все пак здравето е на първо място и никой не може да съди реферите.

„Получих тежък удар“, сподели след битката Оскар Валдес. „Поздравления за съперника ми, той е истински войн като баща си (Ектор Лопес). Подготвя се за Гутиерес два-три месеца, но това е бокс, нямам право на оправдания.“

С пропадането на голямата битка и вторият мач от рубриката „Петъчни прогнози“ остана с 1 коефициент. Другата ни среща бе на Хюи Фюри, който се разболя.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.