Начало Бокс От кого се ужасява Майк Тайсън?
0

От кого се ужасява Майк Тайсън?

От кого се ужасява Майк Тайсън?
0

Едва ли много хора са плашили до смърт Майк Тайсън по време на професионалната му боксова кариера, но менторът му Къс Дамато го е правил.

Бъдещата легенда започва да тренира 13-годишен при треньора си в Бруклин, като още от самото начало бързо разбира, че не трябва да му противоречи, като описва всичко в книгата си: „Желязна амбиция: Животът ми с Къс Дамато“.

„Бях ужасен да остана сам с него. Ако ми кажеше: „Майк, трябва да поговорим“, не се чувствах комфортно да отивам. Тогава започваше да ми дава детайлна критика за мачовете ми. Знаех, че може да ме засрами пред всички ако проговорех не на място. Така че доста бързо се научих да не казвам нищо, докато той говори, освен ако не ме попита. Когато беше щастлив, говореше си с пресата и се смееше, знаех, че във всеки момент може да се случи нещо гадно. Хората виждат публичната радост от сензационните ми нокаути, но не чуват какво ми казва Къс насаме след мача! Караше ме да се чувствам като боклук, играеше си с емоциите ми. По цял ден ми набиваше неща в главата. Нямаше никого наоколо когато Къс ме караше да се чувствам висок 5 см, когато ме питаше: „Губя ли си времето с теб? Аз съм стар човек, ти не ставаш“. Човекът, когото боготворях, ми казваше, че съм менте. Това ме смазваше. Скоро се научих да стъпвам много внимателно, когато съм покрай Къс“, пише Тайсън.

Култовият треньор също така е прибягвал и до нетрадиционни методи като хипноза по време на подготовката за двубои на младия Майк.

„Сега се отпусни. Фокусирай се единствено върху тъмнината, нищото. Казват ти: „Ще бъдеш дивак, интелигентно животно, ще работиш, ще направиш това, ще бъдеш свирепо животно, ще се биеш с двете ръце в тялото, използвай левия си прав яростно“. Набиваха ми в главата това, когато бях малък“, призна „Железния“ Майк пред Джо Рогън.

Къс Дамато си отива от този свят през 1985 г., малко повече от година преди 20-годишният Тайсън да стане най-младият световен шампион в тежка категория в историята.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.