Начало Бокс Определиха задължителен съперник на Раян Гарсия преди битката с Лома

Определиха задължителен съперник на Раян Гарсия преди битката с Лома

Определиха задължителен съперник на Раян Гарсия преди битката с Лома
0

Световната боксова организация (WBO) задължи Раян Гарсия да се изправи срещу Емануел Тагое във финален елиминатор. Победителят ще спори с Василий Ломаченко за световната титла, информира журналистът Майкъл Бенсън.

Тагое е от Гана и само веднъж се е бил извън родината си. Спечелил е 31 мача, а един от тях е срещу Герардо Робълс в САЩ.

В кариерата си има загуба, но тя е през далечната 2004 година. Любопитното е, че тя е в неговия професионален дебют. Ганаецът не е излизал на ринга от юли 2019 година.

Младият талант Гарсия може да избере и друг път към шампионски пояс.

Световният боксов съвет (WBC) ще го направи претендент за титлата на Девин Хейни, ако се справи с Люк Кембъл. Британецът е олимпийски шампион и е много сериозен боксьор, затова се очаква Раян да избере наглед по-лекия вариант – битка с Емануел Тагое.

До момента Гарсия е с 20 победи (17 с нокаут) и нито едно поражение. Специалистите го считат за един от най-обещаващите таланти на планетата.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.