Начало Бокс „Пакман“ обяви война на азиатските престъпници
0

„Пакман“ обяви война на азиатските престъпници

„Пакман“ обяви война на азиатските престъпници
0

Боксовата легенда Мани Пакиао предизвика на бой азиатците, които тормозят физически и психически беззащитни хора. Филипинската звезда и член на Сената в родината си направи това, използвайки социалните мрежи. На своите Фейсбук, Инстаграм и Туитър той се обърна към побойниците и насилниците на четири езика – английски, филипински, корейски и китайски, призовавайки ги да „спрат да нападат азиатци, които не могат да се защитят”. „Бийте се с мен, вместо това. Кръвта ни е от един и същи цвят! Спрете дискриминацията. Мир и любов към всички”, призова „Пакман”.

В информация на „New York Post” се съобщава, че 12-кратният световен шампион е публикувал снимки на брутално нападение над 65-годишна жена от филипино-американски произход. То е било извършено от осъден за убийство човек, на име Брендън Елиът. Въпросните снимки са били скоростно разпространени и са станали повод за инициативата #StopAsianHate.

В момента 42-годишният Пакиао се подготвя за своя 72-ри мач на професионалния ринг (62 победи, 7 поражения и 2 равни). Той е в напреднали преговори за двубой с шампиона на WBO в „полусредна” категория Терънс Крауфорд (37-0), като се очаква двамата да се срещнат през юни.

Пакиао срещу Крауфорд през юни