Начало Бокс Паркър изненадващо уволни своя треньор

Паркър изненадващо уволни своя треньор

Паркър изненадващо уволни своя треньор
0

Джоузеф Паркър няма да разчита повече на услугите на Кевин Бари. Новозеландецът, който през уикенда нанесе първа загуба в професионалната кариера на своя сънародник – Жуниър Фа, разкри, че ще преследва втора световна

„Без Кевин не бих бил там, където съм днес. Заедно стигнахме до самия връх. Кевин беше с мен на всяка крачка от моя път, напътствайки ме на и извън ринга. Така че с искрена тъга съобщавам, че нашето партньорство приключи“, разкри Паркър пред „SkySports“.

Именно под треньорското ръководство на Бари, Паркър спечели световната титла на WBO в тежка категория на 10 декември 2016 година, нанасяйки тогава първа загуба в професионалната кариера на Анди Руис-младши.

„Но времето просто ми се струва подходящо. Подобаващо приключихме тази глава от кариерата ми с победа пред страхотна домашна публика в Окланд и с по-големи неща очертаващи се на хоризонта. Знам, че Кевин винаги ще бъде в моя ъгъл“, завърши новозеландецът.

28-годишният Паркър има баланс от 28 победи (21 с нокаут) и 2 загуби (от Антъни Джошуа и Дилиън Уайт). Той се намира на 9 място при най-тежките в авторитетната ранглиста на сайта boxrec.com.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".