Начало Бокс Патрик Дей е в „екстремно критично“ състояние
0

Патрик Дей е в „екстремно критично“ състояние

Патрик Дей е в „екстремно критично“ състояние
0

Щабът на американския боксьор Патрик Дей съобщи, че той се намира в „екстремно критично състояние“ след нокаута, който претърпя срещу Чарлс Конуел в Чикаго през уикенда.

Двамата се изправиха един срещу друг в двубой за титлата на USBA в супер полусредна категория, двубоят приключи в 10-я рунд след десен прав и ляво кроше на Конуел в главата на съперника. Преди това, в четвъртия и осмия рундове, Дей беше пратен в нокдаун, а на път за болницата след двубоя е получил и пристъп.

В официално съобщение от щаба на Дей се казва, че 27-годишният американец е в кома в болницата „Нортуестърн“ и е претърпял спешна операция. „Бори се за живота си“, разкри треньорът му Джо Хигинс.

Самият Конуел, участник на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г., е изключително активен в социалните медии след двубоя, като постоянно изразява тревогата си за състоянието на Дей.

„Мислите и най-съкровените ми молитви са с Патрик Дей и семейството му. Те ще могат да дадат повече информация, когато преценят, че е подходящо“, се казва в една от публикациите му.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.