Начало Бокс Петър Белберов надделя над украинец на „Странджа“

Петър Белберов надделя над украинец на „Странджа“

Петър Белберов надделя над украинец на „Странджа“
0

Под бурните възгласи „Българи, юнаци!“ най-тежкият ни национал Петър Белберов стартира участието си на тазгодишното издание на най-стария турнир в Европа „Странджа“ с победа над украинеца Виктор Викхруст.

Белберов започна със самочувствие двубоя, като атакуваше с дълги прави удари опонента си. В моментите, когато Белберов отстъпваше назад, той брилянтно контрираше със силен ляв прав украинския боксьор. Първата част приключи с доминация на Белберов, който стоеше изключително солидно на ринга и излъчваше хладнокръвие на сериен убиец.

През втората част чистите удари и за двамата бойци бяха доста по-малко. Единствено няколко десни крошета на боксьора от клуб „Сторм“ успяха да нанесат по-голяма щета върху слепоочието на Викхруст.

В началото на третия рунд украинският национал показа, че не е дошъл в България, без да тренира и поддържаше високо темпо през първата минута. Белберов отново влезна в двубоя, когато публиката в зала „София“ започна да скандира името му. Резултатът в картите бе 29-28, 29-28, 29-28, 29-28 и 28-29, като всички съдии бяха присъдили последния рунд на Вихрист, само че той не му стигна да компенсира по-лошото му представяне в първите 6 минути битка. Белберов перфектно контролираше двубоя с водещия си ляв прав и напълно заслужено започна с победа похода си към четвърти пореден триумф в дивизията на „Странджа“.

Следващият му опонент на четвъртфиналите ще бъде представителя на Казахстан Камшибек Кункабаев, който отказа турчина Муджахит Иляс във втория рунд. Българо-казахстанската битка ще се случи на 17 февруари във вечерната сесия, започваща в 18:30 часа.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.