Начало Бокс Петър Лесов: Със Станимира гледаме само към Париж 2024
0

Петър Лесов: Със Станимира гледаме само към Париж 2024

Петър Лесов: Със Станимира гледаме само към Париж 2024
0

Една от големите звезди на българския бокс Станимира Петрова ще се завърне на ринга след малко повече от месец почивка. Световната шампионка и носителка на три златни медала от първенства на Стария континент, ще вземе участие на държавното първенство по бокс при дамите.

Турнирът ще се проведе в Русе от 29 септември до 3 октомври. Тогава на ринга ще се качат водещите ни имена, както при жените, така и при девойките.

Станимира си взе почивка след отпадането на 1/8-финалите на Олимпийските игри в Токио. Тя загуби с доста спорно решение от 2:3 съдийски гласа от колумбийката Йени Кастанеда.

Във вторник възнамеряваме да подновим подготовката си. Всички мисли са ни насочени към Олимпийските игри в Париж 2024 година. Целта е само една – да вземем медала, който не успяхме от Токио„, сподели олимпийският шампион от Москва 1980 и личен треньор на Станимира Петрова – Петър Лесов.

Той допълни, че нито един от тях не се е отказал и няма такива намерения. „Амбицията, както в Станимира, така и у мен, е много голяма. Имаме какво да докажем и съм убеден, че няма да се спрем, докато не го направим”, каза още Лесов.