Начало Бокс Пловдив чака грандиозно събитие, Кобрата и Фюри ще пристигнат под тепетата
0

Пловдив чака грандиозно събитие, Кобрата и Фюри ще пристигнат под тепетата

Пловдив чака грандиозно събитие, Кобрата и Фюри ще пристигнат под тепетата
0

Пловдив може да стане домакин на грандиозно събитие! Открита тренировка на Кубрат Пулев и Хюи Фюри под тепетата замислят организаторите на боксовия двубой между двамата в тежката категория при професионалистите на 27 октомври в зала „Арена Армеец“ в София. Новината съобщи пред Trafficnews.bg мениджърът на Кобрата – Ивайло Гоцев.

Той вече е провел разговори с представители на Община Пловдив за организиране на грандиозното събитие под тепетата, което трябва да се проведе в седмицата преди битката – на 22 или 23 октомври. Идеята е мястото на арената да бъде Римския стадион или Античния театър. За целта ще бъде издигнат ринг, на който двамата ще проведат тренировката, а проявата ще бъде съпътствана и от други атракции за пловдивските фенове, които от години са доказвали, че са големи ценители на бокса.

Другата основна идея на Гоцев е чрез двубоя между Кубрат Пулев и британеца Хюи Фюри да бъде промотиран Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 година. Както и да бъдат осигурени огромни възможности за солидна реклама на пловдивския бизнес.

„Аз съм кореняк пловдивчанин и не искам това събитие да мине без родния ми град. Пловдив е най-старият жив град в Европа и искаме да представим Кобрата и Фюри като онези воини и гладиатори, които са воювали по тези земи в далечното минало. Двамата обаче ще се изправят един срещу друг с боксови ръкавици в един честен двубой.

Боксът е спорт, в който се играе по правила. Правим битка по регламент и искаме да презентираме тези двама воини като бойците, гладиаторите и кръстоносците, кръстосвали тези земи и водили безброй битки в миналото“, разказа Ивайло Гоцев. „За пловдивчани няма да има по-голяма тръпка от тази да видят тези двама прекрасни атлети няколко дни преди мача в София“, допълни той.

В София Кобрата и Фюри ще се боксират в елиминационен мач за определяне на претендента за пояса на Антъни Джошуа във версия Международна боксова федерация.