Начало ММА Тони Фъргюсън отново чака мач за титлата срещу Хабиб
0

Тони Фъргюсън отново чака мач за титлата срещу Хабиб

Тони Фъргюсън отново чака мач за титлата срещу Хабиб
0

Бившият временен шампион на UFC в леката категория Тони Фъргюсън се надява да получи пореден шанс за мач за титлата срещу Хабиб Нурмагомедов. Едно от големите американски имена в смесените бойни изкуства

направи феноменално завръщане на UFC229 след изключително свирепа контузия. В страхотен и много здрав мач, той спечели с технически нокаут след отказване на противника Антъни Петис (21-7 ММА, 8-6 UFC), който счупи ръката си при един удар.

 

Фъргюсън, който спечели временната титла в лека категория през октомври миналата година в UFC 216, когато победи Кевин Лий чрез захват за задушаване в третия рунд, разкъса две колени връзки през месец април. И то, точно преди поредния опит за двубой срещу Хабиб Нурмагомедов. Някои дори отписваха американеца за големия спорт, след като едната от връзките му е била тотално унищожена от коста. Контузията на Фъргюсън бе доста нелепа, защото се получи при неволно спъване малко преди участието му на UFC223.

 

Победата над Петис е нов личен рекорд за Фъргюсън (24-3 MMA, 14-1 UFC) – негов 11-ти пореден успех. След мача той прибра общо 205 000 щатски долара (150 000 за участието, 5000 за победата и 50 000 за това, че двубоят му бе определен за „Мач на нощта“). Сега той отново се надява да е следващ претендент за пояса на Хабиб Нурмагомедов.

 

Дали двамата ще се срещнат най-накрая? Досега те имат четири несполучливи опита за сблъсък помежду им, като всеки път един от двамата бойци получава здравословен проблеми в навечерието на мача.