Начало Бокс Победата върна Бетербиев на първо място в полутежка категория

Победата върна Бетербиев на първо място в полутежка категория

Победата върна Бетербиев на първо място в полутежка категория
0

The Ring обнови своята класация и върна шампиона на WBC, IBF и WBO в полутежка категория Артур Бетербиев на първо място в класацията си в полутежка категория след убедителната му победа над номер три в ранглистата в полутежка категория Калъм Смит .

В допълнение, експертите на списанието върнаха руския боксьор в тяхната класация на най-добрите боксьори в света независимо от тегловната категория (P4P), където той зае седмо място вместо бившия световен шампион в полусредна категория Ерол Спенс .

Преди това първото място в полутежка категория в класацията на списанието беше заето от друг руски боксьор, шампионът на WBA Дмитрий Бивол , който също заема шесто място в класацията P4P. И можем да кажем, че редакцията на списанието с тази смяна на лидерите в полутежка категория подхрани интереса на феновете на бокса към битката между Биволъ и Бетербиев за титлата абсолютен шампион.

А главният редактор на списанието Дъг Фишър изрази непопулярното мнение, че и двамата шампиони не заслужават място в топ 10 на P4P.

Не бих поставил Бивол и Бетербиев в топ 10, но бих поставил победителя от битката им в топ 5“, каза Фишер. „Вярвам, че с аматьорското си минало и талант Бивол и Бетербиев правят това, което трябва да правят, побеждавайки силни, но не страхотни момчета като Джо Смит, Маркъс Браун, Антъни Ярд, Линдън Артър, Жилберто Рамирес и Калъм Смит.