Начало Бокс Прегръдка между Уайлдър и Бризийл след срещата

Прегръдка между Уайлдър и Бризийл след срещата

Прегръдка между Уайлдър и Бризийл след срещата
0

Тежки закани се сипеха цяла седмица между Дионтей Уайлдър и Доминик Бризийл преди двубоят им за титлата в тежката категория на WBC.  Закани едва ли не за убийство.

„Ще смажа тази муха Бризийл. Тази битка е лична за мен. Не съм бил толкова развълнуван от унищожаването на опонент, откакто размазах Бърмейн Стивърн“, заяви преди двубоя в Бруклин непобеденият Уайлдър. Бронзовия бомбандировач изпълни донякъде думите си, но само от спортен характер и на ринга. Той нокаутира опонента си с безмилостен удар в първия рунд. 

След победата обаче Уайлдър отиде и прегърна Доминик Бризий. “Казах му, че го обичам и искам да се върне жив и здрав при семейството. Знам, че наприказвахме доста неща, но когато можеш да излезеш и да се биеш като мъж, след това можеш да отидеш и да го прегърнеш и целунеш. Искам светът да е такъв. Ние се ръкувахме и живеем, за да се видим и на другия ден”, заяви американският боксьор.

След деветата защита на пояса си на Световния боксов съвет (WBC) Уайлдър бе изключително щастлив. “Всичко ми се получи тази вечер. Знам, че се имаше много враждебност през седмицата между нас и се казаха доста неща, и всичко това излезе сега на ринга. Ето какво прави бокса толкова велик спорт – когато си събрал толкова много отвърте и просто успееш да го преодолееш”, допълни непобедият боксьор.

Бризийл бе крайно разочарован след двубоя и не искаше да говори особено. Той беше гневен на рефера, че е прекратил твърде рано броенето. “Чух да казва седем и осем, но това е бокса. Той свърши своята работа, за да ни опази здрави за следващите битки. Това е тежката категория. Просто Уайлдър успя пръв да стовари силната си дясна ръка, очаквах това да се случи в следващите рундове, не в първия – бе коментарът на 33-годишният боксьор, който отправи и закана – Ще се завърна и ще се боря за титлата отново.”

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.